Låna ut en hand; människan har faktiskt två!

Idag på väg ned i tunnelbanan blev jag besviken på mänskligheten. En ung väldigt liten kvinna försökte desperat att ta sig ned för trapporna med sin lilla son och deras barnvagn, hon kämpade verkligen med den. Men inte en endaste själ trots att det var smockfullt med folk erbjöd henne hjälp. De bara suckade högt och trängde sig förbi. Det värsta var nästan att när jag erbjöd mig och tog tag i barnvagnen blev hon så chockad av att någon hjälpte henne att hon knappt inte ens visste vad hon skulle säga. Hon blev så glad och sa tack tio gånger efteråt. Barnet var inte ens i barnvagnen, det var många trappor och fullvuxna karlar bara gick förbi. Det tog mig kanske bara en minut extra att hjälpa henne. Vad har hänt med världen egentligen? När jag var i Berlin för några år sedan reste jag mig upp för en gammal dam och hon förstod inte ens vad jag gjorde först. Jag fick förklara på knackig tyska och hon blev så himla glad.

Jag blir i alla fall lite rädd för mänskligheten ibland. Vi är på väg mot vem vet vad, naturkatastrofer och världskrig, och det är ännu viktigare att vara hjälpsamma och visa respekt. Det ingen idé att kämpa för en värld full av egoister för i så fall kan vi lika gärna lägga ned verksamheten redan nu.

Sorry för mitt lilla utbrott. Jag menar inte att alla gör så här. Det finns massor av hjälpsamma människor också men om dessa ord kan läsas och påverka någon, bara en endaste en, att göra en god sak så är det värt guld.

Hoppas allt är fint därhemma!!
Kraaamkalas Stina


Kommentarer
Postat av: Pirjan

Jag är stolt över Dig! Många kramar från Mor din!!!!!

2011-03-01 @ 20:48:49
Postat av: Matte

Det är jag med, fortsätt så Stina.

2011-03-01 @ 23:00:15
Postat av: Lotta "The bich" (Hi Hi)

Gud vad Du är snäll! Jag förstår inte heller var mänskligheten är på väg!

Hoppas att Sebbe får ett nytt jobb snart, så han kan öva mer på engelskan.

Saknar er sååå!

Kramisar Lotta (T.B)

2011-03-02 @ 09:50:33
Postat av: Elin

Åh, det har jag undrar oxå ett tag! Varför kan man inte hjälpas åt? Tänk så mkt ett leende gör när man släpper förbi någon i mataffärskorridorerna. Men näe, inte ens ett leende tillbax, har nästan slutat med det för allt är ju för stressade och ego :p

Men vi får kämpa på!! :)

Hoppas att ni har det bra i London, hälsa Sebbe!

Kram

2011-03-02 @ 20:39:34
URL: http://corners.blogg.se/
Postat av: Anni

Läste att man i London är orolig för att vara FÖR artig. Därför kan gravida kvinnor ha en knapp på sig som talar om att de är gravida och inte bara överviktiga(?) Tänkom man reser sig för någon i "onödan"? MIssion: lär londonborna "the Swedish well educated behavor". Din mamma kan vara stolt över dig - det är jag med.

2011-03-04 @ 18:43:57
Postat av: Tina

Citerar din pappa här....

London, ett jäkla u-land ;)

2011-03-13 @ 21:00:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0