Prima Ballerina

Igår kväll passade vi på att utnyttja mitt nya jobbs förmåner. Jag och Sebbe var och såg Black Swan. Efteråt satt jag kvar en stund i biosalongen oförmögen att resa mig upp alldeles uppfylld av känslor. Jag rekommenderar varmt att ni går och ser den, Black Swan är det bästa som jag sett på länge. De har gjort filmen så att det inte går att undvika att man kastas fram och tillbaka med huvudkaraktärens egna känslostormar. Jag hade hela tiden känslan, vilket även karaktären hade, att jag inte visste vad som hände på riktigt och vad som var fantasier. Fast när filmen är slut faller pusselbitarna på plats. Om inte Natalie Portman får oscar för bästa kvinnliga huvudroll så är världen galen. Hon var helt magnifik, en riktigt prinsessa ballerina. Hon har alltid varit en av mina favoritskådisar och nu är hon verkligen högst upp på listan.

Mitt jobb är kul fast väldigt stressigt, kände mig inte direkt som en prima ballerina efteråt och inte dagarna efter heller. I fredags hade vi introduktion hela dagen, vi var 12 st nya och alla verkar vara trevliga. Jag har pratat nästan med alla fast jag kommer bäst överens med en spanjor som heter Miguel. I lördags hade jag och Miguel vårt första arbetspass och det var galet stressigt fast vi överlevde båda två. Vi började 19 och slutade 03. Som ny börjar man på det som kallas the Floor. Jag, Miguel och Chris har ansvar att städa upp i alla biosalonger efter att den ena filmen är slut och innan den andra börjar. Ibland är det bara 15 min mellan dem och ibland slutar två samtidigt. En lördag kväll med fyllda salonger och minst 200 i varje salong utan papperskorgar så kan ni förstå att det blir stressigt, stressigt och stressigt. Vid klockan 21 försvann Chris så jag och Miguel var ensamma att städa upp. Då var det galet stressigt i tre timmar men vi överlevde. Jag fick inte ta rast förrän klockan 24 och den var välbehövd. Fast det var väldigt roligt också, Miguel, Chris och jag kom väldigt bra överens. Chris hade ansvaret över the Floor men sen fick jag ta över och det känns som jag har fått bra kontroll över det. Jag ser fram emot att få lära mig de andra delarna av jobbet snart också, Box Office verkar vara stressigt så det ska bli kul att få prova på. Jag jobbar nästa gång på tisdag, imorgon alltså och det ska bli kul. Då ska jag prata med min manager också för jag måste få reda på mitt schema mer i förtid då jag verkligen måste leta efter ett jobb till om jag ska kunna leva här. Så imorgon blir det jobb, jobb och jobb.

Idag blir storshopping på LIDL och sen när Sebbe drar för att mingla med Ingela så ska jag leta jobb, leka sjukhuschef och spela på hans dator. Melody, en av våra roomisar, är för övrigt helt underbar. Nästan så att jag vill packa ned henne i väskan och ta med henne hem sen. Hon är så trevlig och visar oss hur hon gör kinamat och har fått oss att vilja gå och fira det kinesiska nyåret den 3:e februari. Vi har till och med planerat att vi ska laga mat för varandra någongång. Måste göra något riktigt svenskt då. Hon har dessutom bjudit in mig att bo hos hennes familj i Kina när jag reser dit någongång. Vi avgudar henne!!!

Kraaamkalas Stina♥

". . . but I can't learn everyone to smile"

TACK alla för "tumhållningen", det värmer att läsa!

Kanske var det just eran tumhållning som fick hotel NOVOTEL att ringa mig direkt när jag kom hem faktiskt.
Först ska jag kanske berätta att intervjun gick bra. Jag träffade personalchefen på ett mycket fint och modernt-fashionabelt hotel vid Waterloo, precis mellan London-Eye och Big Ben.

Nästa steg var tydligen att få träffa "The Supervisor" som hon hämtade för att presentera för mig.
Han, Mr. Wellham, var mycket trevlig och vi satt och pratade om hotellet, om mig, DG och mina Musical Theter ambitioner.

Jag fick känslan av att de gillade mig. Mr Wellham sa till mig:

""As my father once said: I CAN learn everyone to be a waiter, but I CAN'T learn everyone to smile""


Som sagt så hann jag knapt komma hem innanför dörren då de ringde mig och ville bjuda in mig till en arbetsprovning på onsdag nästa vecka. JIPPI!

Kul tyckte jag då jag nog skulle gilla att arbeta i denna hotell miljö, det är ett fint hotell med trevlig personal. Dessutom ett perfekt sätt och yrke att lära sig engelska på vilket är själva huvudsyftet med denna utflykt :)

Jag hoppas att jag kommer göra bra ifrån mig på onsdag men tar såklart inget för givet med jobbet. Det var kul att få napp på något i alla fall.

Mr Wellham tyckte förresten att jag hade en mycket god engelska vilket jag kommer att leva på ett braaa tag framöver! haha..
Sådana pressade situationer som dessa då man har en arbetsintervju med främlingar på engelska är de tillfällen då man utmanar sina språkkunskaper som mest och även då man utvecklas som bäst.

Jag måste säga att jag tycker att vi båda, jag och stina, är väldigt duktiga och modiga. Mycket av det vi gjort, inklusive färden hit, har baserat sig på att bara göra, inte tänka utan bara göra, för om man tänker för mycket på det farliga och det som är ovisst kan rädslan ta över. Det har såklart gått i vågor. Vissa dagar tvekar man mer än andra men det är eftermiddagar som dessa då man kommer hem och kan se bakåt på vad man kastat sig ut i som man känner sig en smula stolt över sig själv.

Kram till er alla!

//Sebastian



Waterloo - finally facing my waterloo

Har varit lite dåliga på att blogga de senaste dagarna. Jag ska försöka bättre mig. Har försökt att leta ett till jobb som jag kan ha på sidan av bion och lagat storkok "Moussaka ala Frescati Frank" :D.

Jag har en rolig nyhet om Sebbelicious, han ska på arbetsintervju imorgon. Hipp Hurra för Sebbe, han ska på intervju till ett hotell i waterloo så imorgon håller vi alla tummarna för honom.

Kraaamkalas Stina

<--- Sebbelicious


Stina Stortrut Slutar Sällan Snacka


Idag är jag glad, jag hade en väldigt lyckad intervju, min manager heter Shane är supertrevlig och han ringde mig för några timmar sedan och erbjöd mig jobbet. Jag skojade med mina roomisar nyss och sa att han nog bara erbjöd mig jobbet för att jag aldrig slutade snattra och ville bli av med mig :P. Det enda han hade att säga under intervjun som lät negativt om mig var att jag nog är överkvalificerad. Hahaha trodde aldrig någon skulle säga det om mig :D. Så på fredag börjar jag mitt nya jobb på biografen VUE mitt i smeten på Leicester Square som alltiallo. Spännande ska det bli, jag lär ju få jobba vid en premiär någon gång :).

Har idag försökt fixa bankkonto men det visade sig vara komplicerat men tackvare min supermamma börjar det lösa sig :). Jag börjar bli skyldig henne många flaskor balsamvinäger nu... PUSS på dig mamma. Du får gå på gratis bio i alla fall!!

 Kraaamkalas Stina


Får det lov att vara popcorn någon?

För någon timme sedan fick jag ett samtal och imorgon har jag min första jobbintervju inbokad. det känns väldigt spännande och ska bli superkul. Jag har fått en intervju till vue cinema på leicester square. Jag ska försöka att inte vara allt för glad för jag vill inte bli så besviken, men lite kan jag väl få vara :). Så imorrn kan ni få hålla i alla tummar ni har och äger :D. Kraaamkalas Stina

"undvikdettatillsjordengårunderlista"

Idag har jag gjort något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har haft det på min "undvikdettatillsjordengårunderlista" sedan flera år tillbaka. Jag har alltid haft en självisk plan, mål att sträva efter och planer att utföra men idag gick allt om intet. Okej nu är jag värsta dramaqueen men det e bara en av mina många underbara egenskaper. Idag har jag varit HEMMAFRU, oh my lord säger jag bara. Jag har plockat undan, sorterat tvätt, tvättat, lagat mat och diskat. En helylle hemmafru alltså. Inget emot hemmafruar, jag har all respekt och stor tacksamhet för det. Jag hade världens underbaraste uppväxt tack vare det. Men jag har aldrig sett mig som någon som ens kommer att ha en familj. Jag har alltid tänkt mig att jag ska fokusera på jobb, jobb och jobb. Men här i London vart jag visst hemmafru :P.



Nä men skämt o sido jag har ägnat hela dagen också till att signa in mig på jobbsajter och lämnat CV och fyllt i blanketter. Jag har känt mig riktigt produktiv, har säkert skickat iväg 50 CV:n eller nåt. Så idag har varit en mycket bra dag och jag gjorde supergod mat nyss som blev klart godkänd. Det blir till och med matlåda till imorrn.

Så vad händer där hemme då gott folk? Något nytt? Något nytt på jobbe?

Kraaamkalas på er allesammans!
Stina

Heltäckningsmatta i badrummet! VA!?

Hej Sverige!

Dagar av ihärdigt letande, sökande och utforskande sätter sina spår. Jag känner mig så otroligt trött i kroppen och fötterna är lite svullna. Man har valt att bara köra på och inte känna efter under första veckan, dock kommer all trötthet sköljande över en nu i helgen.

Jag måste ändå ge mig själv en klapp på axeln då jag varit vid nästan alla av Londons cirka 45 teatrar och lämnat mitt CV till tanten i luckan. De lovade alla att lämna över CV:t till The Theatre Manager. Jag har några kvar i östra utkanten av London som jag kommer lämna imorgon bitti.

Att få jobba i en teater i musikalernas huvudstad West End vore såklart underbart för mig om det än så var i teatergarderoben. Det var otroligt jobbig i början att utsätta sig för detta CV:utlämnande, men efter 4:e, 5:e så började det flyta på och sedan var man som i ett "flow"...

Roligast vore att få vara delaktig vid en teater som spelar en av klassikerna såklart, som till exempel Fantomen på Operan, Les Miserables eller Love never Dies. Lejonkungens jobbteam bär alla en zebra-randig arbetskostym vid föreställningen. Kanske vore något för DG gänget att fundera inför klädbeställningen till högsäsongen ;)

Idag har det förutom vila varit storhandling på schemat. En stor matbutik vid namn Waitrose finns i närheten. Bra! En annan sak som jag kom på idag är att England har ett mycket större utbud av sötsaker och fikabröd än sverige faktiskt. Trots det svenska lösgodiset som jag såklart saaaaknar så är jag inte rädd för att jag kommer hitta något substitut. Har redan förälskat mig i GINGER BEER som är en söt ölsort brygd på ingefära! Jajemän. Mums :)

Lägenheten börjar ta form och doft nu. Jag är inne på den 5:e tvättenomgången och mitt liv i resväskan har börjat infinna sig i hyllor och skåp. Det mest idiota som jag dock aldrig kommer att förstå mig på är VARFÖR MAN LÄGGER HELTÄCKNINGSMATTA I BADRUMMET?! Det är så opraktiskt och fruktansvärt ohygieniskt. Inte kul att försöka städa ett badrum med heltäckningsmatta där, i detta fall, en kinesisk tjej tidigare husat i. Jag tänker på de tusentals svarta hårstrån som äldrig vill försvinna. Jag kommer också osökt att tänka på skräckrysaren THE RING ifall ni har sett den så förstår ni nog direkt.


Att promenera runt i denna enorma 11 miljoners-stad och söka jobb och teatrar har gjort att jag fått sett en hel del av staden, både fina och fula ställen. Det är kul när man upptäcker och ser ställen som man som turist annars kanske inte skulle kommit till. Det ger mig en annan syn, ett annat djup av staden. Jag får berätta mer om detta i ett senare inlägg, detta blir för långt :)

På resande fot genom Londons gator följer här lite bilder på vad jag sett. Det är bara en liten liten del:












































// Kramar från London och Sebastian

Så skimrande var aldrig havet

Idag har det varit storstädning, vi har skurat, skurat och skurat. Men det känns så otroligt skönt att det är rent i alla fall och jag har hängt in mina kläder i garderoben och ställt undan väskorna. Ikväll ska jag njuta av att få vara lite ensam. Jag tycker det är superkul att bo med Sebbe såklart men det ska bli mysigt att få laga lite mat, äta lite godis, måla naglarna, drinka ginger beer och läsa bok för sig själv.

Imorrn vet jag inte riktigt vad som står på schemat, får se vad jag hittar på. Jag är väldigt nyfiken på området dock så jag tänker nog ta en långpromenix och se mig mer omkring. Sen är det nog jobbsök igen.

Här kommer lite bilder från senaste tiden =D.

By the way; jag delar tydligen rum med Tommy Körberg aka hypokondrikern number 1. Sebbe har tagit en hel låda full med alla hans piller för alla delar inuti och utanpå kroppen. Jag ska köpa en gasmask till honom i födelsedagspresent så kanske han inte är så nojig =D. Om det var möjligt skulle han nog slänga ut mig och fylla tomrummet med nya förskylningspiller. 

Kraaamkalas
Stina








Huvudet hänger inte alltid med

Idag var det enda jag behövde göra var att inte glömma passet och vara vid jobcenter för min intervju klockan 13:35. Självklart glömmer jag mitt pass, får skynda mig hem och hämta det, från city till east india och sen till job center i gud vet vart. Jag sprang genom gatorna och när jag kommer fram är klockan bara 12:35 och jag är en timme för tidig. Jag har varit lite galen crazy de senaste dagarna, lite mycket i huvudet.

Sebastian har idag tagit kulturen dit han kommer. Han skulle tacka en av våra nya roomisar för att hon var så snäll och visade runt oss lite i köket, så han förde ihop sina händer och bugade. Hon är kines och han gjorde det japanstile =). Jag tror hon blev lite rädd för hon försvann väldigt fort efter det. Men han kommer charma tillbaka henne imorrn säkert. Hon heter Melody (kommer inte ihåg hennes kinesiska namn) och den andra heter Lucy.

Imorrn behövs det storstädas tyvärr men det känns alltid bättre efteråt.

Sov sött!
Kraaamkalas Stina

Jag - inneboende i världsmetropolen, är det sant?

Jag ligger i sängen i den nya lägenheten, det luktar kinesmat och jag hör DLRtåget susa förbi. Det känns surrealistiskt att vara här, jag Stina inneboende i världsmetropolen London. Det kändes lite läskigt att åka hit utan Sebbe som stannade kvar en natt till hos sin kompis men nu känns det så bra. Bara själva grejen att få bädda med mina lakan var helt underbart. Ljudet från tåget e bara mysigt och det känns som om jag kommer sova sött i natt. God Natt mina fina vänner och familj!! Kraaamkalas Stina

Sans beurre




Detta kan vi nu lämna bakom oss med en lättnad, men också med en eftertanke såklart.
Men visst är skylten lite lustig ändå. Detta sammanfattar hostellet ganska bra skulle jag vilja säga =)

/Sebastian

Hipp Hurra för namnsdags pojken

Idag firar vi Sebbelicious namnsdag med pompa ståt =D. Vi firar med allas vår underbara favvokaffe på starbucks och en muffins med ljus i. Han är en riktigt fin vän, igår hängde min mungipa lite men han peppade mig så fint att nu känns livet mycket bättre =D. Så idag hurrar vi för Sebastian för att han är så underbar!

Vi ska även fira ikväll för att jag slipper ur min ljusblåa bur. Eva messade mig igår och vi får flytta in ikväll :D. Så jag ska fläta mig en riktig rapunzelfläta, svinga den nedför våningssängen och rymma från hostellet till East India =D.



Kraaamkalas
Stina

PS. Tycker jag har fått lite napp på annonsen om barnvakt till Sebbe, mamma är inte riktigt kvalificerad. Sorry mamsen men ditt lokalsinne är inte på topp, Puss! DS

Nanny Wanted!!

English speaking nanny is wanted, british english is a must. Wanted for escorting a little boy to starbucks every morning between 8 am and 9 am and in the evenings between 7pm and 8 pm. 5 pounds per hour. The child is very nice and cute but have no sense of orientation. His name is Sebastian and he's 25 years old soon to be 26. Too everyone else if you se him lost somewhere look at his tag around his neck and call the number and I'll send someone to pick him up.



*GulliGull*

Lite Kuriosa

Sebbelicious e bara för söt :D. Han har precis råkat skicka iväg ett CV till ett företag där det står "I want to feel used at work". Han vill känna sig utnyttjad alltså :D. Jag tror han får vänta ett tag med att svara i telefonen :P. Och jag gjorde nyss nästan en Nya Zeeland, jag tappade inte bort min engelska telefon men jag råkade spärra den. Så jag var tvungen att ringa customer service och låsa upp den. jag tror detta kommer bli en underbar dag :P. Kraaamkalas Stina

Jag, Jag & Jag

Igårkväll låg jag i min lilla ljusblåa bur och filosoferade när jag inte kunde sova då spanjoren i sängen bredvid snarkade nästan lika högt som Wille min bror brukar göra. Tankarna kring denna resa for omkring i mitt huvud, både hjärnan och hjärtat gick på högvarv. Det känns inte som någon ordinär resa direkt, inte en enda grisfest så långt ögat kan nå (förutom i rummet bredvid då kanske). Det är inte direkt någon typisk turistvandringsresa heller, det finns inga vulkaner, öknar eller palmer. Här finns bara nystrykta business män och kvinnor som vinkar in taxibilar eller bestämt går upp och ned längs gatorna. Högklackade skor hörs varje sekund smattra mot gatornas betong så högt att man tror att det nästan är krig på gång. Men jag gillar det och jag känner mer och mer att jag vill också gå där med min portfölj och kaffe i handen.

Så detta är inte någon ordinär resa, ingen resa utåt sett kanske men jag känner att det är som en resa inom mig. En resa för mig som person, en del av utvecklingen och kanske till och med evolutionen till människa. Detta är en chans för mig att utvecklas och som kan hjälpa mig att se mig själv med lite renare glasögon.

Jag åkte hit från början för att det är en kul grej och en chans att få uppleva ett nytt äventyr. Men allt efter att dagarna rullar förbi så växer en känsla i mig att detta kanske är min chans att växa upp och ta tag i mina problem. Att till exempel åka hit utan någon som helst budget kanske inte är det mest ansvarfulla jag gjort i mitt liv, men jag ångrar det inte. Jag är glad och tacksam att jag har fina föräldrar som ställer upp och lånar och det får mig också att bli ännu mer motiverad till att växa upp och ta mer ansvar för mig själv. Jag tror på att detta är något man inte kan lära sig i böcker, hur bra de en må vara, utan man måste uppleva det själv och det är guld värt.

Jag, jag och jag. Vilket tråkigt ord det är egentligen, jag är också glad att Sebastian gör detta. För Hans skull! Det är klart att vi båda möter motgångar och har hemlängtan, men i det långa loppet är det värt det. För jag vet att vi kommer få ut så mycket av London och vi kommer vara samma människor men med lite mer livserfarenhet bara. Det är okej att ha motgångar, det är okej att ha hemlängtan för det finns något fint i det med. Jag tror att vi båda skulle ångra oss om vi inte gjorde detta för oss själva och just nu är jag så exalterade över hela allt detta London. Det känns så bra och det känns i hela kroppen att jag är på rätt plats. Man måste våga chansa och ge sig helhjärtat in i det och om det finns något som i utmärker Sebastian så är det att han alltid ger sig helhjärtat in i allt och alla han tar sig för. Han är modig och denna upplevelse kommer ge honom mycket vare sig han kommer in på skolan eller ej.

Vi är unga, vi är kloka och vi kan göra vad vi vill så länge vi vågar satsa och kämpar på. Jag må ogilla mitt hostel men det lär mig uppskatta andra saker i livet mer då. Man kan lära sig av allt här i livet och jag tror verkligen på att var och en är sin egen lyckas smed.

Hahaha sorry för långt inlägg, ska korta ned dem i fortsättningen. Ville bara dela med mig av mina tankar.
Kraaamkalas Stina

DAG 8.




Idag har det varit en ganska intetsägande dag. Gick upp tidigt för att ta mig till British Library igen. Här satt vi mer eller mindre hela dagen, skrev CV, personligt brev, ringde samtal och fick till slut det efterlängtade NATIONAL INSURANCE NUMBER. Dock måste både jag och stina på intervju vid engelska arbetsförmedlingen för att få igenom arbetstillståndet.

Det tar sådan otrolig energi och tid att söka, leta och arbeta för ett hem och boende. Idag kände jag mig bara trött och avslagen från veckans hyperaktivering.



De flesta i London säger att det absolut är svårast att hitta boende. Jobb ska dock vara väldigt enkelt att hitta då ruljansen på jobben här är väldigt snabba. I så fall har vi ju klarat av det svåraste redan, även om det inte känns så i nuläget.

Därför har denna dag inte blivit så produktiv som de andra dagarna varit.
Till skilnad från sverige så kan man i nästan var 5:e eller 6:e butik se en lapp hängades i skyltfönstret där de söker staff. Så imorgon blir det vattenkammat hår, finskjortan, lackskorna och charm-smilet som ska på. Både jag och stina ska börja med att skriva ut våra papper och sedan till personalchefen till kaffé-kedjan "PRET" som nästan är lika stora här som STARBUCKS. Vi råkade nämligen komma över en annons där de sökte en hel del folk. Värt ett försök i alla fall.



Nu är jag så trött att jag inte minns vad jag skrivit änns. ha ha... Det blir en bättre uppdatering imorgon. Jag lovar. Nu ska jag dricka upp min mugg med caramel macciato coffe från Starbucks där jag och stina suttit för att pusta ut efter en intetsägande dag. (Fast helt intetsägande var den absolut inte då vi konstant pratar engelska såklart vilket ju dels är själva syftet med denna resa)

God natt dear sweden-people!

//Sebastian

En vecka i LONDON

. . . Dag 8 . . .

EN VECKA I LONDON

Stina står för de djupa och komiska inläggen i bloggen medans jag står för bilderna :P

Så kul med alla kommentarer från er. Fortsätt snälla så vi vet att vi har några läsare :)

Ha en bra dag där hemma!

Kramar // Sebastian





















































Hönshuset slår tillbaka

Jag har för första natten fått sova mer än sju timmar och det känns underbart. Jag gick och la mig vid tio igår och somnade på en gång och vaknade vid sju, känner mig helt utvilad och motiverad för en ny vecka. Jag tycker det verkar som att min käre mor är lite dramaqueen, så farligt är det inte mamsen lilla =D.

Igår var det ordentligt tjattrigt i hönshuset. Jag har precis duschat och dragit på mig min pyjamas i tjejernas omklädningsrum när det kliver ut en 40-årig naken karl ur duschrummet. Jag påpekar att det faktiskt är tjejernas duschrum och att killarna är längre ned i korridoren. Han säger då att han inte kan duscha där för att det inte finns någon dusch som är lagom varm i en väldigt dryg ton. Då blir jag sur och säger att det faktiskt finns 30 duschar i varje duschrum och det måste finnas någon som kan passa hans känsliga hud för han inte är välkommen här. Då kliver en 50-årig kvinna från något spansktalande land in och börjar ta över diskussionen och nästan börjar skrika på honom. Han går då i ren protest och börjar använda hårtorken på ställen jag inte ens vill veta. Sen kommer tre franska tjejer in och börjar gräla på honom och då till slut tar hans sitt pick och pack går rak i ryggen ut, slänger dramatiskt med handduken och säger något på grekiska.



Det var värsta dramatiken och jag önskade nästan att jag hade haft en kamera =D. Hahaha man måste än gilla livet på ett hostel, det händer alltid något. Jag har i alla fall lärt mig något av detta; att aldrig använda hårtorken på ett hostel!!

Kraaamkalas
Stina


"VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER"


Nu ska ni äntligen få er en titt på det mycket omtalade hostellet vid Russel square.





"VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER"













Rubriklöst och ganska innehållslöst

Livet på hostellet kan vara komplicerat. Imorse checkade jag ut och checkade in på samma minut men ändå hann någon ta min säng, de har gjort det lite mer komplicerat än vad det behöver vara. Jag var tvungen att ta ur alla mina grejer ur rummet, släpa ned dem till lobbyn, checka ut, checka in, få samma rum som innan och släpa upp alla grejer igen :P. Jag fick lämna de säkra markerna och flytta upp till våning 2 men det känns bra och jag fick nya lakan.



Idag har jag inte gjort så mycket, vi har bara gått runt i stan lite, fikat och fixat CV:et. Det blev en liten visit på Primark också men jag var så trött och det var så mycket folk där att det verkligen bara var en snabbvisit.

Jag har äntligen lyckats få WIFI:et på hostellet att fungera i min mobil så tyvärr kära läsare så blir ni inte av med mitt skrivande ändå =D.

Imorrn är det biblo, jobbsök och fixa national insurance number. Vet inte riktigt vad det är, men det låter viktigt och det har något med skatten och göra. Så jobb, jobb, jobb är det som gäller.

Kraaamkalas på er!
Stina

Love Never Dies

Tack för alla fina inlägg och påhejningar, jag blir så himla glad varje gång jag ser dem. Ni är bäst!

Igår satt vi och pratade med Eva och hennes pojkvän i typ en timme i vår nya lägenhet. De är verkligen supertrevliga och jag önskar nästan att de vore våra nya roomisar. Eva är hon som haft rummet tidigare, hon ska åka hem med sin pojkvän till Kina för att fira det nya året som är den 3:e februari och sedan resa runt i Kina. Lägenheten känns verkligen så bra och det känns tryggt att på fredag finns det ett alldeles eget krypin där man kan få försvinna iväg till. Fick ett bra tips från dem; vi hade tänkt att åka till Ikea men tydligen är Argyle mycket billigare för att köpa täcken, kuddar och madrass. Så vi tänkte bege oss dit i veckan och köpa det viktigaste. Fast Ikea är ändå ett måste, behöver fylla upp knäckebröds förrådet.

Igårkväll gick vi på musikal och såg Love Never Dies, helt underbar musik. Mitt hår på armarna stod upp minst tre gånger i alla fall. Själva storyn kanske inte var den mest oväntade och det blev på vissa ställen lite komplicerat då de var tvungna att förklara så mycket från den tidigare musikalen. Men musiken och särskilt fantomen var så BRA att tillslut stod håret nästan bara upp så fort han öppnade munnen. Hon som spelade Christin var också jättebra.

 

Vill gå på ännu mer musikaler!! =D

Kraaamkalas
Stina

Den inre CHECK-listan


Flytt - CHECK

Lägenhet - CHECK

Jobb - sökandet börjar på måndag, känns jobbigt

British acent - omöjligt???! (stina har minsann redan lagt på sig en liten men fin acent)

/Sebastian






Harrison Ford, igen.



Jag är fortfarande chockad av att jag bokstavligen sprang rakt in i Harrison Ford!
Kameran kom fram lite sent och därför också den suddiga bilden som stina tog som bevis lite sådär på säkert avstånd =)

Detta sammanfattar denna dag.


Vi kom, Vi såg, Vi segrade

Underbara vänner och familj, vi har fått ett rum i en lägenhet!!! Det känns så himla bra och vi är så glada. Vi ska åka dit nu snart och skriva kontrakt men vi får inte flytta in förrän på fredag tyvärr. Men den är verkligen superfin, det är ett lugnt fint område som heter East India. Sebbe sa att han tyckte att det såg lite ut som hammarby sjöstad, det är nog inte riktigt lika fint men nästan och det ser nybyggt ut. Det är nära stationen och det finns vatten runtomkring. Det bästa av allt är att vi får ett eget badrum, känns så lyxigt. Vi kommer dela lägenhet med två kinesiska tjejer som jobbar inom finansbranchen och vi får stanna där till sista april om vi så vill.

Vi kommer nog dela upp oss denna vecka som kommer för det blir billigare. Så jag kommer inte skriva så mycket den kommande veckan men Sebbe får hålla er uppdaterade med vad vi sysslar med.

Igår efter att vi kikat på lägenheten gick vi på konsert, Sebbes kände en kille som hade konsert med sin klass på royal academy of music. Det var verkligen suveränt, jag fick verkligen mersmak att kila ned på west end och kika på en musikal på en gång. Jag är nog den enda personen i världen dock som kan gå på konsert och sedan efteråt nynna på en låt som inte ens spelades :P. På kvällen gick vi på bio och såg någon science fiction film i 3D, jag kommer inte ihåg vad den hette. Jag brukar gilla sciene fiction men denna var inte så mycket att hurra för. Fast det var skönt att sitta i en biosalong, koppla bort tankarna, äta popcorn och småfnissa åt vuxna karlar i tajta läderbyxor med neondekorationer.

Sammanfattningsvis måste jag säga att gårdagen var en väldigt lyckad dag och idag är det kontraktskrivning som gäller. Sen ska vi skriva lite CV och så får vi se vad vi hittar på ikväll.


Här är en bild jag hittade på nätet på området som lägenheten ligger i.

Ha det underbart!!
Kraaamkalas
Stina

Dag 5.


BRITISH LIBRARY


Igår satt vi från 9 am till 7:30 pm på Brittish "wonderful" Library och mailade, ringde och jobbade hårt för att hitta pålitliga lägenheter. Det kändes som en seg dag, lite otur med samtalen och inget flyt direkt. Precis innan vi skulle ge upp för dagen så nappade en lägenhet vid Limehouse (bara 7 stationer ifrån Oxford Circus på DLR-line) på oss. Trörra som vi såklart var åkte vi dit iallafall för att ta oss en titt. Charmleendet satte vi också på innan vi knackade på dörre vid ett mysigt hus vid ett ganska centralt men lugnt bostadsområde.

Öppnade gjorde en 32 årig turkisk kvinna som visade sig plugga fotografi här i london. Rummet var ganska stort och skulle passa bra. Hon läg ganska desperat att få bli av med detta rum, dock skulle det titta in några fler aspiranter som säkert också är lika desperata på att flytta in som vi...
Hon skulle återkomma på sön-måndag.

Men inte sitter vi och häckar för det inte. Nu befinner vi oss på biblioteket igen som börjar bli vårat andra hem. Vi har fått de bästa platserna på 6:e våningen med utblick över hela enorma biblioteks-salen. fantastiskt.

Även denna natt överlevde vi i vårat horabla hostel där min säng ligger som nummer tre på en trevåningssäng. Sängarna är som små kabiner där man ligger som i ett litet litet pytte-mini-rum. Alltså inge kul om man råkar vara längre än 175 cm lång!!! Om jag sover längre än en vecka i denna sängkabin så kommer min rygg att se ut som ett  "Z"! Men jag borde inte klaga. Mina öronproppar fungerar bra och detta hostel ligger ju ända MITT I SMETEN, så att säga =)

Vi har i denna stund fått napp från en kontakt som vi messade igår. Ytterligare en visning är nu på g, denna gång i East India på zone 2/3. Vi åker dit nu direkt, ska vara där kl 11. Det känns bra att gårdagens slit ger utdelning idag. Målet var att få minst en visning per dag vilket vi hittills lyckats med. Så off we go now, på med charm-leendet och håll tummarna där hemma att detta e nått bra!

Klockan 13 idag ska jag till Royal Academy of Music då deras Musical Theatre course har gratis lunchkonster. Ett tillfälle för mig att kanske säga hej till juryn så att de ser att jag flyttat hit och vill lära mig engleska för att få min plats på skolan =) SPÄNNANDE!

För övrigt kan jag meddela att det är 13-14 grader varmt idag igen och vinterjackan kan åka av idag igen. Sköönt!


Uppdatering följer...

/Sebbe



WE WILL ROCK YOU!

London square eyes

Nu sitter vi här några timmar senare med fyrkantiga ögon och linserna har nästan skrumpnat ihop. Vi har varit så duktiga idag, jag kan faktiskt känna smaken från våra trästolar. Jag har pratat med jag vet inte hur många människor idag, vi har mailar och sms:at. Vi har fått lite napp men denna kväll ska vi i alla fall bara iväg på en visning. Vi ska vara lika duktiga imorgon.

Så nu drar vi iväg till Limehouse med ett solskensleende och ska charma våra förhoppningsvis nya roomisar.

Oliiiiiidligt spännande!

På återseende
Kram Stina


Sitting in the British Library today.



This is the British Library

Harrison Fordilicious

Väderrapport London Torsdag 13 Januari - Dag 4

Det är mulet och duggregnet hänger i luften, det är ca 12 grader och jag har min vårjacka på mig. Jag har inte ens använt min vinterjacka här så jag håller på att planera i smyg vems väska jag ska smyga ned den i när de kommer och hälsar på.

Jag kan rapportera att vi har blivit bekanta med Harrison Ford. Eller bekanta och bekanta men vi kan väl låtsas i alla fall. Vi var på en promenix vid picadelly circus för någon dag sen och går förbi en massa blixtrande kameror. Vi blir så klart nyfikna och helt plötsligt dyker Harrison Ford upp brevid Sebbes sida, helt otippat. Han var så snygg!!

Vi har än så länge inte varit så duktiga på att laga mat. Vi har fixat egen frukost, lunch och middagen har vi ätit ute än så länge. Den roligaste middagen var nog i måndags, vi var vrålhungriga efter att ha gått upp halv fyra på morgonen och bara ätit en macka vid fem tiden. Så efter att vi checkade in gick vi och skulle äta fish 'n chips. Mannen i butiken frågar om vi vill ha en stor eller liten. Ni skulle ha sett våra ansikten när han kom ut med maten. Vi fick varsin hel fisk, helgalet!! Jag har kort på det som jag kan lägga upp senare.

Nej nu måste jag sätta igång och jobba här, Sebbe sliter på här brevid medan jag roar mig. Han har för övrigt överlevt natten. Han såg lite sjösjuk ut när han lättrade ned från tredje våningen men han lever i alla fall. Det blir bättre i natt i alla fall för det var några som checkade ut i morse. Vi lyckades sno deras sängar närmare golvet och Sebbe kan äntligen ta av sig säkerhetslinan.

Hej Svejs mina fina vänner och familj!
Kraaamkalas
Stina 

DAG 3, EN MULEN DAG.

Tyvärr har vi dåliga nyheter till våra läsare i sverige. Sharon valde tyvärr någon annan till lägenheten och det andra rummet visade sig vara en stor bluff då en förvirrad karl öppnade dörren vid moison road och undrade vilka kneppisar vi var som ville hyra hans rum...

Det kändes såklart tråkigt och lite hopplöst ett tag. Lusten försvann för ett ögonblick. Men flexibla som vi är har vi hittat ett nytt vandrarhem väldigt centralt i London, vid Picadilly Circus nästan. Tyvärr måste vi dela rummet med 4 andra främlingar men priset var överkomligt, inklusive frukost!

Tyvärr blev det också mer problem då inte internet wi-fi fungerar på vandrarhemmet och internet är vår nyckel till lägenhetsletandet vilket gav oss ett hinder till.

Vi bestämde oss för att börja om från början med förnyade krafter. The Brittish Library är en GIGANTISK byggnad där vi tillslut fann gratis internet. Nu sitter vi här och på nytt försöker maila och ringa på lägenheter. Inte lätt och så tidskrävande men inte ger vi upp inte! Dock verkar det som om de börjar stänga bibloteket nu, så kanske får vi fortsätta imorgon?

Vandrarhemmet är bokat tills på söndag vilket ger oss en trygghet med sovplatsen. Nu har vi 5 dagar på oss att leta leta leta . . .

Nummer ett är en bostad
Nummer två är jobb

Glömde skriva att jag fått en sängplats högst upp i en vinglig trevåningssäng!!! Gaaa! Tur att man är så trött vid dagens slut så man inte orkar bli orolig... jaja, detta är bara tillfälligt.


Sammanfattningsvis kan man säga att det varit en mulen dag, både bildligt och sinnligt.

Living on the line

Just nu är det lite spännande...
Två stycken visningar igår visade sig innehålla kanske den perfekta lägenheten och en enda stor bluff.
Så nu väntar vi nervöst på att sharon ska höra av sig per telefon och säga att vi får hennes lägenhet i Leyton på central-line! Det var såklart flera personer som slogs om denna lägenhet och vi gjorde vårat yttersta för att charma oss in.

Senast kl 11 idag skulle hon ringa och meddela. Väskorna är packade vi måste checka ut ut vandrarhemmet nu vid 10 senast. Blir det flytt eller nytt vandrarhem? Det är frågan. Is i magen och gott humör. Om en timme vet vi.
Kanske hamnar vi på ruta ett igen...

läskigt men spännande.


. . . to be continued . . .

/Sebastian

London view

Här kommer en liten uppdatering från London. Flygresan gick bra, vi hade lite problem med att hitta vårt hostel men tillslut hittade vi även dit. Hostellet ligger ovanför en pub och är helt okej. Efter att vi vilat en stund så begav vi oss in till stan, vi suktade runt på topshop/topman i deras rea :). Vi letade efter biblioteket förgäves för det hade flyttat, vi letade efter svenskakyrkan men de hade stängt och trötta som vi var begav vi oss hem. Vi festade loss på sojanötter, choklad och Ginger beer på rummet. Idag har vi ringt på lite lägenhetsannonser och vi har 2 visningar idag som vi ska nu bege oss mot. De låter bra men vi håller förhoppningarna låga så vi inte blir så besvikna. Återkommer sen hur det har gått. KramKram Sebbe o Stina

Svinigt värre!

Nu e jag och min Sidekick förberedda mot alla svin som kan tänkas komma i vår väg. Mentalt peppade av nära och kära och en influensaspruta rikare.

Kraaamkalas
Stina



Till vännen på resan

Detta inlägg tillägnas min resekamrat och sidekick, Sebastian. Fast alla vet redan att det är jag som är bihanget på denna resa men Sebastian finns alltid vid min sida och är alltid redo att ge mig en liten spark i rätt riktning när jag är ute och cyklar.

Jag har aldrig stött på något som fått mig att tro på Gud, jag jag tror inte på något övernaturligt och beskrivs inte i första taget som optimist. Men Sebastian har fått mig att tro på människan. Han symboliserar för mig människan som vågar trotsa normer, människan som satsar allt för att nå sina mål och människan som en hjälpande hand. Det finns medmänsklighet i denna värld om man vågar be om den och om man vågar låna ut den.
När Sebastian frågade mig om jag ville följa med på denna resa så tvekade jag inte en sekund på att säga ja. Jag känner mig ärad att få följa med och få ta del av Sebastians utmaning. Han har drygt tre månader på sig att förbättra sitt uttal och sen bär det av för honom till Royal Academy of Music om de blir nöjda. Det finns ingenting i denna värld som jag tror på mer än honom och jag vet att han kommer att lyckas.
Så jag uppmanar nu alla våra vänner, familj och kollegor att tända en stjärna för honom och slänga upp den i himlen bland alla de andra tusen stjärnor där uppe. Sen efter denna resa kommer han kunna plocka ned dem alla, lägga dem framför sina fötter och en SUPERSTAR är född!
Kraaamkalas till Sebastian och alla ni som vill följa oss på detta äventyr!
Stina

In the Area of the Metropolitan London!

Nedräkningen har börjat, flygbiljetterna är betalade och boendet är bokat för de första nätterna. På måndag bär det av till "the big smoke" för nya utmaningar och äventyr. Jag och min sidekick ska erövra London med vår charm, nyfikenhet och målmedvetenhet.

Vi skall försöka hålla vänner, familj och kollegor uppdaterade om vårt äventyr på denna blogg. Vi ska skriva så ofta vi kan och kommer ihåg.

Kraaamkalas på er allesammans!
Stina



RSS 2.0